بازداشت تیم اطلاعات امارات در میدان تحریر، مخالفت بارزانی با تغییر نظام عراق

به گزارش مجله سلو بلاگ، طبق آخرین گزارش ها از عراق نافرمانی مدنی معترضان آغاز شده و عبور و مرور در شهرهای مختلف با مشکل روبرو شده است.

بازداشت تیم اطلاعات امارات در میدان تحریر، مخالفت بارزانی با تغییر نظام عراق

به گزارش خبرنگاران، به نقل از سومریه نیوز، در تازه ترین تحولات در رابطه با عراق ارتش این کشور گفت، ساعات ممنوعیت آمد و شد شبانه در بغداد، پایتخت را که چند روزی است شاهد تظاهرات هایی بوده از شش ساعت به چهار ساعت کاهش داد، این در حالی است که عادل عبدالمهدی نیز نشستی را با فرماندهان امنیتی عراق برگزار کرد. اما تظاهرکنندگان به خصوص تحصن کنندگان در میدان اصلی بغداد یعنی میدان التحریر این ممنوعیت را به چالش کشیده و به رغم ساری و جاری بودن این قانون در خیابان ها حضور داشتند. عراق از 25 اکتبر شاهد دومین موج اعتراضات است. از سوی دیگر، برخی مدعی شدند، در تظاهرات روز شنبه بغداد یک تظاهرکننده کشته و 91 تن زخمی شدند.

فعالان شبکه های اجتماعی نیز در استان ذی قار در جنوب عراق روز شنبه نافرمانی مدنی در استان را گفتند و بهانه آن را عدم پاسخگویی دولت فدرال و مجلس به خواسته های مردم این استان قرار دادند.

از طرفی، دفتر عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در بیانیه ای گفت، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق شب گذشته نشستی را با فرماندهان امنیتی در حضور وزیر کشور برگزار کرد.

در این بیانیه آمده است، در این نشست عملکرد سازمان های امنیتی برای حفظ امنیت و ثبات کشور و انجام وظایف نیروهای امنیتی طبق دستورات لازمه در زمینه حمایت از جان تظاهرکنندگان مسالمت جو و اموال و دارایی های دولتی و خصوصی حساس در سراسر کشور بررسی شد.

به گزارش ایسنا، اما در تازه ترین تحولات در روز یکشنبه یک منبع امنیتی عراق صبح امروز (یکشنبه) گفت، تظاهرکنندگان جهتهای اکثر خیابان های بغداد، پایتخت را بسته و خواهان نافرمانی مدنی سراسری شدند. از طرفی تظاهرکنندگان جاده اصلی بین بغداد و ذی قار و نیز استان واسط را بستند. این منبع امنیتی در گفت وگو با شبکه سومریه نیوز عراق گفت: تظاهرکنندگان صبح امروز اکثر خیابان های بغداد به خصوص جهتهای غربی پایتخت را مسدود کردند که عبور و مرور را مختل کرد.

وی شرح داد: مهمترین جهتهای مسدود شده خیابان الشعله، پل البنوک، پل منطقه الشعب، پل شرکت سومو و جهت شهرک ها به سمت منطقه زیونه، ورزشگاه الشعب و نیز خروجی های شهرک صدر و جهت الدوره از سمت بغداد جدید هستند.

ایرنا نیز به نقل از پایگاه خبری بغداد الیوم و در خبری تایید نشده از قطع جاده مواصلاتی به گذرگاه شیب - چذابه میان عراق و ایران سخن گفته است.

گزارش های محلی حاکی از آن است که تظاهرکنندگان همچنین جاده میادین نفتی المشرح در استان میسان را مسدود کردند و کارمندانی که امروز برای رفتن به محل کار در این جاده تردد می کردند را بازگرداندند.

خبرنگار سومریه نیوز در استان ذی قار نیز گفت، تظاهرکنندگان در الناصریه مرکز استان ذی قار پل های النصر، الحضارات و الزیتون را که از پل های اصلی پرتردد در داخل شهر محسوب می شوند، بستند.

وی اضافه کرد: بستن پل ها برای آغاز نافرمانی مدنی است که روز گذشته فراخوان آن داده شد.

نارضایتی معترضان در مورد به انحراف کشیده شدن اعتراضات

ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط گزارش داد: تلاش های مذبوحانه ای از سوی برخی از تظاهرکنندگان برای منحرف کردن اعتراضات از جهت مسالمت آمیزش و دادن بهانه ای قابل قبول به دست نیروهای امنیتی برای برخورد خشونت آمیز با تظاهرکنندگان انجام می شود. در همین حال یکی از برگزارکنندگان تظاهرات در بغداد گفت: روز جمعه زمانی که قصد داشتیم مانع از ورود نیروهای امنیتی به عمق تجمعمان بر روی پل السنک شویم، با اقدام برخی تظاهرکنندگان برای آتش زدن اموال عمومی در نزدیکی این پل نیز مقابله کردیم.

این فعال عراقی در ادامه به نگرانی های برگزارکنندگان تظاهرات نسبت به نفوذ برخی عناصر در میان مردم تحصن کرده با هدف افزایش تنش ها میان ما و نیروهای امنیتی اشاره کرد و گفت: تا این لحظه با صدها کمیته کنترل و مراقبت هرگونه اقدام تحریک آمیز به شکل کامل بر وضعیت تسلط داریم و به هر اقدامی از این دست فورا رسیدگی می کنیم.

به همین دلیل و به نقل از خبرگزاری رسمی عراق، رئیس جمهوری عراق در جریان دیدار با رئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر اسبق این کشور به بررسی تحولات سیاسی به ویژه تظاهرات این کشور پرداخت. برهم صالح و نوری المالکی در جریان این دیدار بر لزوم حفاظت از مسالمت آمیز بودن تظاهرات، عدم اخلال در امنیت و مشارکت موسسات دولتی، مدارس، دانشگاه ها، شرکت های نفتی و بندرها در اجرای بسته اصلاحات دولت و تسریع آن تاکید کردند.

رئیس جمهور و رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در جریان این دیدار از تمامی گروه های سیاسی و مردمی خواستند تا از آنها حمایت کنند، آگاه باشند، فرصت را از دشمنان بگیرند و فتنه را در نطفه خفه کنند.

در بحبوحه این اعتراضات امروز یکشنبه دستگاه اطلاعات عراق اعضای یک شبکه اطلاعاتی اماراتی را بازداشت کرد که از برخی تظاهرکنندگان در میدان التحریر بغداد و دیگر شهرها حمایت اقتصادی می کرد.

رادیویی صدای عراق گزارش داد: این شبکه که وابسته به سازمان اطلاعات امارات است مستقیما با طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات و مسئول اطلاعات خارجی این کشور در ارتباط است. طحنون بن زاید درحال حاضر درحال انجام تماس هایی از طریق طرف های غربی برای حل و فصل این پرونده با مقامات عراق است.

گزارش می افزاید: بعد از بازداشت عناصر خطرناکی در میان تظاهرکنندگان در میدان التحریر این شبکه شناسایی و اعضای آن بازداشت شدند. براساس تحقیقات ما دو لبنانی مسئول عملیات حمایت اقتصادی و اداره فعالیت های شبکه گسترده ای در عراق بودند که نقش فعالی را در به راه انداختن تظاهرات کنونی دارد. این شبکه مستقیما با طحنون بن زاید برای ولیعهد ابوظبی در ارتباط است.

درخواست بغداد از طرف های بین المللی برای احترام به اصل حاکمیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی عراق

ایسنا به نقل از روسیاالیوم گزارش داد وزارت خارجه عراق روز گذشته (شنبه) از همه طرف های بین المللی خواست به اصل احترام به حاکمیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی این کشور پایبند باشند.در ادامه این بیانیه آمده است: با ادامه تظاهرات مردمی که خواهان انجام اصلاحات هستند و با صدور بیانیه هایی از سوی کشورهای بیگانه و سازمان های بین المللی، دولت عراق بر احترام به خواست مردم این کشور برای مطالبه حقوق خود که در چارچوب قانون اساسی این کشور قرار گرفته است، تاکید می کند و در واکنش به اظهارات طرف های بیگانه در مورد وضعیت عراق از همه طرف ها می خواهد به اصل احترام به حاکمیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی عراق پایبند باشند. وزارت خارجه عراق در ادامه این بیانیه بر اظهارات اخیر مرجعیت عالی دینی این کشور تاکید کرد.

مرجعیت عالی دینی عراق روز جمعه در بیانیه ای تصریح کرده بود: احترام به اراده عراقی ها در مشخص نظام سیاسی و اداره کشورشان از طریق برگزاری یک همه پرسی سراسری در مورد قانون اساسی و انتخابات دوره ای مجلس همان اصلی است که مرجعیت دینی به آن پایبند بوده و از زمان تغییر نظام سابق بر آن تاکید داشته است. امروز نیز مرجعیت تاکید دارد که اصلاحات در گرو اراده و انتخاب ملت با تمامی اقشار و گروه هایشان است. هیچ شخص یا گروه یا طرف منطقه ای یا بین المللی نباید اراده عراقی ها برای برگزاری یک همه پرسی سراسری در مورد قانون اساسی و انتخابات دوره ای مجلس را مصادره کند.

مطالبه معترضان برای تغییر نظام مجلسی به ریاست جمهوری

الشرق الاوسط همچنین گزارش داد: عراق این روزها صحنه اعتراضات گسترده است و خواسته های معترضان که ابتدا بیشتر بر بهبود وضعیت اقتصادی متمرکز بود اکنون به سطح بالاتری رسیده و معترضان خواهان تغییر دولت و تغییر نظام مجلسی به ریاست جمهوری هستند. نکته جالب توجه در این خواسته این است که از سوی طرف های زیادی در نظام حاکم حمایت می شود. طی سال های گذشته نیز بر لزوم تبدیل نظام مجلسی به ریاست جمهوری تأکید شده بود هرچند هشدارهایی هم وجود دارد مبنی بر اینکه نظام ریاست جمهوری احتمالا مقدمه ای برای بازگشت استبداد و دیکتاتوری باشد.

از همین رو ندیم الجابری، کننده اسبق مجلس عراق معتقد است که چنین خواسته هایی به دلیل فضای سیاسی و اجتماعی در عراق مقدمه ای برای بازگشت استبداد است اما هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح معتقد است که نظام مجلسی شکست خود را ثابت کرده است. العامری همچنین گفت: با وجود احترام زیادی که به تمامی طرح های سیاسی برای حل مسائل مردم عراق دارم اما ما راه چاره واقعی را در ضرورت احیای روند سیاسی و انجام اصلاحات اساسی در قانون اساسی می دانیم.

مخالفت حزب بارزانی با برقراری نظام ریاست جمهوری در عراق

حزب دموکرات کردستان عراق، با پیشنهاد ائتلاف الفتح مبنی بر تغییر نظام مجلسی در این کشور و برقراری نظام ریاست جمهوری مخالفت کرد. به همین دلیل فارس به نقل از پایگاه خبری المسلة گزارش داد: شیروان دبرانی کننده حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی از مخالفت این حزب با نظام ریاست جمهوری در عراق خبر داد. وی افزود: نیروهای کرد، حامی دولت عبدالمهدی و سیاست او هستند و وی دوست همگی است. برقراری نظامی ریاست جمهوری در عراق، به منزله نادیده دریافت تاریخ احزاب مبارز است.

دبرانی شرح داد: کردها مخالف سهم بندی و فساد هستند و از مطالبات مبتنی بر قانون اساسی مردم حمایت می کنند. اما در عین حال، می گوییم که عراق، تنها با مشارکت سیاسی اداره می شود حتی اگر شیعیان با اکثریت، دولت را در اختیار داشته باشند.

همچنینمسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات کردستان نیز، دیروز (شنبه دوم نوامبر) تجربه 15 ساله در عراق را شکست خورده خواند و افزود که اجرای هرگونه اصلاحات در قانون اساسی این کشور نباید حقوق کردها را نقض کند.

بارزانی شرح داد که از مهمترین مسائل عراق، عدم اجرای قانون اساسی است و اگر اجرا شود، ما دیگر با بسیاری از مسائل گذشته و اکنون روبرو نمی شویم.

اعتراضات مناطق شیعه نشین عراق و بغداد روز اول اکتبر (9 مهرماه) ابتدا با درخواست مبارزه با فساد و انجام اصلاحات اقتصادی و گسترش خدمات عمومی آغاز شد اما رفته رفته مطالبات سیاسی به آن اضافه شد و به اصلاح قانون انتخابات و قانون اساسی از سوی بخش هایی از معترضان شد و شعار براندازی از سوی بخش های دیگری رسید.

برغم آرامش چند هفته ای به مناسبت برگزاری مراسم میلیونی اربعین، این اعتراضات بار دیگر از 25 اکتبر اما این بار با ابعاد بسیار خشونت آمیزی آغاز شد و دولت تاکنون با وجود پذیرش اغلب پیشنهادات برای اصلاحات ساختاری و قانونی، ارائه بسته های اقتصادی، صدور دستور العمل های مختلف نتوانسته است، آرامش را به کشور بازگرداند.

برخی ناظران و مسوولان عراقی نیز برغم اذعان به مسالمت آمیز و به حق بودن اعتراضات و مطالبات اکثر کسانی که در تظاهرات خیابانی یک ماه اخیر شرکت کرده اند، همچنین از وجود افراد و باندهای مسلح در داخل عراق خبر می دهند که از فضای هرج و مرج برای تسویه حساب با دیگر گروهها و افراد سوء استفاده می کنند و نیز گروههای سازمان یافته با پشتیبانی فکری و اقتصادی سفارتخانه های آمریکا و سعودی در بغداد و نیز هدایت ارتش های سایبری بعثی و وهابی مستقر در برخی کشورهای منطقه بویژه اردن و امارات که با افزایش خشونت و بالابردن سقف مطالبات، دنبال براندازی هستند.

310311

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

picosho.ir: پیکوشو: مجله عکس و گرافیک

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 10294

به "بازداشت تیم اطلاعات امارات در میدان تحریر، مخالفت بارزانی با تغییر نظام عراق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازداشت تیم اطلاعات امارات در میدان تحریر، مخالفت بارزانی با تغییر نظام عراق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید