نامه انتقادی رییس اسکودا به شورای نظارت بر صداو سیما

به گزارش مجله سلو بلاگ، رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران نامه ای انتقادی خطاب به شورای نظارت بر صدا و سیما نوشت.

نامه انتقادی رییس اسکودا به شورای نظارت بر صداو سیما

به گزارش خبرنگاران، در بخش هایی از متن نامه مرتضی شهبازی نیا خطاب به شورای نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آمده است: احتراما همانگونه که قبلا طی نامه شماره 67 ص 97 مورخ 97.03.20 به استحضار رسید، در سال های اخیر تبلیغ منفی علیه وکلای دادگستری و توهین به آنان در برخی فیلم ها و سریال های تلویزیونی به امری عادی و حتی جزئی اجتناب ناپذیر از فیلمنامه مبدل شده و عمده سریال ها یا فیلم های تلویزیونی که یکی از نقش های سریال اختصاص به وکیل دادگستری دارد، وکلا مستمر با چهرهای منفی و متقلب در رسانه ملی به تصویر کشیده می شوند. جالب آن که در این سریال ها قضات محاکم و مامورین نیروی انتظامی به عنوان افرادی بسیار شریف و مصلح نمایش داده می شوند اما وکیل دادگستری که یک بال فرشته عدالت است در تقابل با آنان، چهره ای منفی و فریبکار دارد و چنین القا می گردد که وکلای دادگستری نه تنها بالی از فرشته عدالت نیستند بلکه افرادی هستند که با ارتکاب جرم سندسازی و دفاع از خلافکاران، اتهام پراکنی و... سعی در وارونه جلوه دادن واقعیت و قلب حقیقت داشته و از تحقق عدالت جلوگیری می نمایند تردیدی وجود ندارد که کمترین آسیب و لطمه از به تصویر کشیدن چنین چهره ای از وکلای دادگستری در رسانه ملی، وکیل گریزی و کاهش مراجعه شهروندان به وکلای دادگستری برای انجام امور حقوقی خویش و حتی عدم استفاده از حق دفاع خویش در مراجع قضایی و مراجعه وکلای دادگستری و نتیجتاً رواج پدیده مخرب کارچاق کنی خواهد بود.

نویسنده این نامه با این اعتقاد که چه بسا روند نامطلوب کنونی رسانه ملی در ترویج خشونت و ترسیم چنین چهره سیاهی از وکلای شریف دادگستری در ایجاد پدیده شوم قتل وکلای دادگستری توسط برخی از اصحاب دعوی موثر باشد. می افزاید: این در حالی است که علی الاصول از رسانه ملی توقع می رود در راستای ایجاد اعتماد به ساختارهای رسمی عدالت در کشور به جای تخریب وکلا و تخدیش حرفه وکالت به سمت و سوی فرهنگ سازی به منظور ترغیب شهروندان به استفاده از خدمات حقوقی وکلای دادگستری برای تحقق عدالت و کاهش میزان دعاوی و جلوگیری از اطاله دادرسی به لحاظ طرح غلط دعاوی روی بیاورد. امروز استفاده از ظرفیت وکلای دادگستری برای آموزش حقوق شهروندی به شهروندان توسط رسانه ملی به شدت مغفول مانده تا حدی که حتی در مواردی از حضور وکلای دادگستری به عنوان کارشناس حقوقی استفاده می گردد از قید عبارت وکیل دادگستری برای معرفی وکیل که به عنوان کارشناس در آن برنامه شرکت کرده است، خودداری می گردد! چنین روندی در تعامل رسانه فراگیری مانند صدا و سیما با وکلای دادگستری در هیچ جای جهان وجود ندارد؛ لذا لازم است که ریشه ها و علل وجود این چالش ها به صورت علمی مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرد.

در ادامه این نامه نویسنده با اشاره به مصادیقی از آن چه نسبت به آن انتقاد دارد، خاطرنشان کرده است: روابط بین وکیل و موکل و تأثیر آن در تحقق اجرای عدالت امری مبرهن و غیر قابل انکار است، بدیهی است صدا و سیما وظیفه دارد در تحکیم این رابطه و ترویج فرهنگ سازی به منظور اعتماد و مراجعه مردم به وکلای دادگستری برنامه ریزی و اقدامات لازم را معمول دارد اما روند و مسیر کنونی صدا و سیما در این خصوص مبتنی بر القای بی اعتمادی به وکلای دادگستری و برخلاف موازین اسلامی و مصالح کشور بوده و امنیت قضایی مردم را با خطر روبرو می سازد. این روند ناصواب رسانه ملی موجی از اعتراض و انتقاد را در میان جامعه بزرگ وکلای دادگستری به عنوان بخش مهمی از مالیات دهندگان که بودجه صدا و سیما را تامین می نمایند نسبت به صدا و سیما ایجاد کرده است. بنا به مراتب مذکور مقتضی از صدا و سیما و بالاخص سیمای جمهوری اسلامی ایران نسبت به اصلاح این رویکرد نامطلوب، غیر اصولی و خلاف رسالت فرهنگی به طور جدی تجدید نظر کرده و رعایت حرمت و شأن وکلای دادگستری را در دستور کار خود قرار دهد و من بعد با نمایش چهره واقعی وکیل دادگستری سعی در جبران خطاهای گذشته و اصلاح عملکرد خود در این زمینه نماید.

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

picosho.ir: پیکوشو: مجله عکس و گرافیک

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 1917

به "نامه انتقادی رییس اسکودا به شورای نظارت بر صداو سیما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نامه انتقادی رییس اسکودا به شورای نظارت بر صداو سیما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید