همایش بین المللی معماری دستکند در همدان شروع شد

به گزارش مجله سلو بلاگ، توجه مجامع علمی و حرفه ای جهانی به موضوع معماری دستکند باعث شده تا همایش معماری دستکند هر سه سال یک بار با هدف شناخت و توسعه هنر خلاقانه بشر در به آشتی رسیدن با طبیعت به صورت بین المللی برگزار گردد.

همایش بین المللی معماری دستکند در همدان شروع شد

به گزارش خبرنگاران، در آیین شروعین این رویداد، دبیر علمی همایش بین المللی معماری دستکند گفت: سومین همایش بین المللی معماری دستکند با عنوان میراث معماری دستکند برای نسل ها در هماهنگی با شعار سال ایکوموس (شورای بین المللی ابنیه و محوطه ها) جهانی در همدان برگزار گردید.

مهناز اشرفی اضافه نمود: این همایش با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان، دفتر امور پایگاه ها، دانشگاه بوعلی سینا و مراکز علمی، از جمله موسسه فرهنگی ICOMOS (شورای بین المللی ابنیه و محوطه ها)، ازامروز 17 مهرماه شروع و تا 19 مهر ادامه خواهد داشت.

او گفت: در این همایش پنج موضوع مفاهیم و مبانی نظری در معماری دستکند، بستر فرهنگی معماری دستکند، بستر طبیعی و طبیعت معماری دستکند، حفاظت در معماری دستکند، فناوری و معماری دستکند مورد آنالیز قرار می گیرد.

رئیس پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور عنوان نمود: در این کنفرانس بین المللی برترین متخصصان معماری دستکند از کشور های ایران، ایتالیا، فرانسه، الجزایر و افغانستان شرکت می نمایند.

او با اشاره به اینکه بیش از 110 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد اضافه نمود: از این تعداد 80 مقاله از 75 پژوهشگر پذیرفته شده است که در نهایت 60 مقاله به مرحله نهایی همایش راه یافت.

اشرفی ادامه داد: این مقالات در بخش های پوستر، سخنرانی و چاپ در مجموعه مقالات مورد آنالیز قرار می گیرند.

او با بیان اینکه همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران دارای مهمای دستکند متنوع و متعددی است، گفت: این ویژگی در کنار امکانات و آمادگی این استان باعث شد تا همدان به عنوان میزبان سومین دوره این همایش انتخاب گردد.

دبیر علمی همایش بین المللی معماری دستکند تاکید نمود: بیش از 200 مکان دستکند در کشور شناسایی شده است اما تعداد آنها خیلی بیشتر از اینها است که بعضی از آنها به دست فراموشی سپرده شده اند و یکی از اهداف این همایش ترمیم نگهداری و حفظ آثار دستکند است.

اشرفی اضافه نمود: ایران به لحاظ وسعت جغرافیایی و تاریخ و فرهنگ، از لحاظ تنوع و تعداد آثار دستکند بسیار غنی است و حرف های زیادی در این بخش برای گفتن دارد.

او با اشاره به اینکه روستای دستکند میمند کرمان در سال 1394 ثبت جهانی شد، گفت: با برنامه های حفاظتی و نگهداری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت کوشش داریم تا دستکند هایی همچون ارزانفود و ثامن همدان را در فهرست میراث جهانی ثبت کنیم.

رئیس پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: معماری دستکند از جمله گونه های معماری است که به عنوان هنر خلاقانه بشر در به آشتی با طبیعت در دو دهه اخیر توجه مجامع حرفه ای و علمی جهانی را به خود جلب نموده است.

او با اشاره به اینکه بعضی از دستکند های کشور به صورت پایگاه میراث ملی ثبت شده است، عنوان نمود: در ادامه برگزاری این همایش، تبادل نظرات علمی و کارشناسی، برای تهیه دستورالعمل و ضوابط معرفی، مستندسازی، استحکام بخشی و حفاظت از دستکندهای کشور اقدام می گردد.

افشار تاکید نمود: برگزاری پیروز همایش های پیشین، استقبال بی نظیر پژوهشگران و متخصصان حوزه های مرتبط منجر به برقراری ارتباط علمی بین پژوهشگران این حوزه و انتشار کتاب های چکیده و مجموعه مقالات این همایش ها شده است.

دو دستکند در همدان قابل بازدید برای گردشگران خواهند شد

علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان نیز در آیین گشایش همایش بین المللی معماری دستکند که در دانشگاه بوعلی سینا همدان برگزار گردید، گفت: از ابتدای سال جاری رویداد های بین المللی متعددی در همدان برگزار گردید که می تواند در توسعه صنعت گردشگری استان موثر باشد.

او با اشاره به اینکه همدان ظرفیت بالایی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری دارد گفت: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین مملو از آثار ارزشمندی است که همه باید در حفظ و نگهداری آن کوشش نمایند.

مالمیر ادامه داد: این همایش به دلیل ظرفیت همدان در داشتن دستکندهای مختلف در این شهر برگزار گردید که از ابعاد مختلف معماری دستکند را آنالیز می نماید.

او افزود: در استان همدان دستکند هایی وجود دارد که از مهمترین آنها شهرهای زیر زمینی سامن و ارزانفود است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ادامه داد: در این دستکندها بیش از 10فصل کاوش اجرا شده و در سال 96 نیز مجوز راه اندازی یک پایگاه گردشگری در این دستکند ها گرفته شده است.

مالمیر اضافه نمود: برنامه هایی برای فراهم کردن زیر ساخت های بازدید گردشگران از دستکندهای همدان انجام شد که با بلیت فروشی برای بازدید از آنها زمان ماندگاری گردشگر در همدان افزایش می یابد.

او گفت: دستکند ها از دید گردشگری یکی از مهمترین حوزه های گردشگری است و می تواند ماندگاری توریست در همدان را بیشتر کند.

او گفت: تمام دره ارزانفود از لحاظ باستان شناسی مورد توجه است و کوشش بر این است که بکر بودن این منطقه را حفظ کنیم.

نخستین دوره این همایش سال 1391 در کرمان و دومین دوره آن سال 1394 در تهران برگزار گردید و در حال حاضر همزمان با رویداد همدان 2018 استان، میزبان این همایش بین المللی است .

در سومین همایش بین المللی معماری دستکند که از 17 الی 19 مهرماه در همدان در حال برگزاری خواهد بود ، مجموعه های دستکند قلعه جوق، ارزانفود و شهر زیرزمینی سامن معرفی خواهند شد. این همایش سه سالانه برگزار میگردد و سال جاری همدان توانست امتیاز میزبانی را به خود اختصاص دهد.

در این همایش بیش از 20 سخنرانی علمی توسط پژوهشگران داخلی و خارجی در زمینه معماری دستکند ارائه خواهد شد. این همایش یکی از برنامه های بین المللی مرتبط با رویداد همدان 2018 بوده و با مشارکت پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور، دفتر امور پایگاه های میراث فرهنگی و جهانی، دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا و اداره کل میراث فرهنگی استان و به میزبانی استان همدان از روز 17 مهرماه شروع و تا 19 مهر ماه ادامه خواهد داشت.

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

picosho.ir: پیکوشو: مجله عکس و گرافیک

منبع: میراث آریا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 8150

به "همایش بین المللی معماری دستکند در همدان شروع شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همایش بین المللی معماری دستکند در همدان شروع شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید